Recensie: Hart van Glas – Miranda Peters

Ik deed mee aan de blogtour van Hart van Glas. Geschreven door Miranda Peters. Toen ik de titel las, moest ik toch even denken aan mijn meest favoriete serie: De Kronieken van de Onderwereld van Cassandra Clare.

Flaptekst:

“Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie zit slipt, over de kop slaat en in brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet en ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk. Het blijft een raadsel hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje heeft opgelopen.
Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school, heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Behalve haar beste vriendin mag niemand weten wat Hesters geheim is: dat ze bovenmenselijke kracht bezit.
Dan ontmoet ze Siem en wordt ze voor het eerst in haar leven hopeloos verliefd. Alleen is niets wat het lijkt en beleeft Hester dingen waar ze nooit van heeft kunnen dromen – of misschien toch wel?”


Toen ik begon in het boek Hart van Glas wordt je meteen bedolven met een zeer droevig en spannend hoofdstuk. Ik las het en ik kreeg letterlijk een krop in de keel. Echt wauw!

Daarna ebde de spanning wat weg. We leerde de hoofdpersonage kennen tot in de puntjes. Miranda zorgde voor een verhaal dat echt naar de geest van een jonge tiener was geschreven. Familierelaties die in puber periodes wat stug verlopen en de onzekerheden waren heel goed uitgewerkt. Ik las echt met heel veel genot en zonder struikelpunten omtrent het puberaal gedrag maaide ik me probleemloos doorheen het verhaal.

Wat ik opzich wat minder vond aan het boek: waren de veels te snelle seks beslissing en zaken die onrealistisch over kwamen. Verder heeft Miranda een vlotte schrijfstijl waarvan ze de lezers moeiteloos doorheen het verhaal sleurt.
Het tweede deel miste voor mij wat spanning. Op een bepaalde punt werd het zelf een beetje té cliché. Maar verder was de combinatie tussen het bovennatuurlijke en het gewone leven van Hester aangenaam om te lezen.

Waar Miranda mijn hart zo mee gestolen had was de cliffhanger op het laatste. “Jij gemene tut!” Was echt wat ik door de kamer schreeuwde. (Miranda neem het niet te persoonlijk, hihi.) En dan zit je daar als lezer: “Ja en nu?”. Ik hoop dat boek 2 tamelijk snel uit komt omdat ik heel nieuwsgierig ben naar de afloop!

Het boek heeft voor mij 3,5 sterren verdiend. Af en toe kwam hier en daar wat onrealistisch dingen aan de pas. Maar buiten dat was ik heel blij dat ik het boek heb mogen lezen. De heerlijke titel en de cover spreekt voor zich!


Titel: Hart van Glas (De GAIA-trilogie #1)
Auteur: Miranda Peters
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Pagina’s: 290 bladzijdes
ISBN: 9789492585134

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.